Kaj početi v Bohinju?

»Kaj početi v Bohinju?« je vprašanje, ki si ga verjetno zastavlja marsikateri turist, ki se pripravlja na obisk tega dela Slovenije. Odgovorov na to vprašanje je malo morje, zajemajo pa vse, od uživanja v čudoviti naravi do raznolikih športnih aktivnosti, ki jih ponuja Bohinj. Ne glede na to, v katerem delu leta obiščete Bohinj, boste zagotovo imeli kaj početi.

Lahko se namočite v Bohinjskem jezeru ali Savi Bohinjki

Bohinjsko jezero je največje naravno jezero v Sloveniji in ponuja številne aktivnosti. V njem je dovoljeno čofotati, lahko pa si na prodnati »plaži« ob jezeru zgolj pogrnete brisačo in poležavate na sončku ob branju dobre knjige. Za izposojo so na voljo tudi kanuji in supi, s katerimi se lahko podate na jezero. Kopate pa se lahko tudi v Savi Bohinjki.

Lahko Bohinj raziščete s kolesom

Izposodite si gorsko kolo in se podajte na približno sedem kilometrov dolgo kolesarsko pot med Bohinjsko Bistrico in Ribčevim Lazom. Na poti se boste lahko nadihali svežega zraka in uživali v čudovitih prizorih, ki se vam bodo odpirali za vsakim vogalom. Brez skrbi, pot ni zahtevna, če pa se kljub temu upehate, si lahko odpočijete na eni od klopc, ki so posejane ob kolesarski poti.

Lahko se podate na pohod

Ena od opcij za aktivno preživljanje prostega časa v Bohinju je, da si oprtate nahrbtnik in pod noge vzamete katero od urejenih planinskih in gorskih poti, ki jih v Bohinju res ne primanjkuje. Priporočamo pohodno obutev in veliko volje za raziskovanje skritih in malo manj skritih kotičkov, na katere boste naleteli na poti, na katero se boste podali.

Lahko se odpravite na rafting

Če ste ljubitelj oziroma ljubiteljica vode in adrenalina, je rafting prava aktivnost za vas. Možnosti za rafting je v Bohinju več, izberite pa takšno, ki bo najbolj ustrezala vašim ravnem poguma in temu, s kom preživljate svoj čas v Bohinju.

Lahko obiščete Triglavski narodni park

Več kot polovica Bohinja (približno 60 odstotkov) se nahaja na območju Triglavskega narodnega parka. Ob obisku tega naravnega bisera se obiskovalci lahko sprehajajo, plezajo, kolesarijo, nabirajo gobe in zelišča (v skladu z omejitvami) ali si ogledujejo številne naravne in kulturne znamenitosti, ki jih park ponuja.

Kot vidite, vam torej aktivnosti v Bohinju nikakor ne bo zmanjkalo. Vsak letni čas ponuja nekaj edinstvenega, zato z enkratnim obiskom Bohinja težko doživite vse, kar se doživeti da. Vabljeni torej, da ta čudoviti kotiček Slovenije raziskujete vedno znova in znova.